Wie is Roelien Dekker?

Hart en hoofd

Ik ben een vrije denker, gevoelsmens en idealist. Altijd op zoek naar mogelijkheden en vernieuwing. Geboeid door het zichtbare en onzichtbare, door feiten en mysteries. Ik laat me inspireren door zowel westerse als oosterse kennis en wijsheden. En ik laat me voeden door ervaring. Want alleen vanuit kennis én ervaring, vanuit doordenken én doorleven, ontstaat werkelijk bewustzijn. Dat heb ik zelf met hart en hoofd ervaren. En vanuit die visie en levenshouding begeleid ik ook mensen en organisaties.

Schrijven, wetenschap en spiritualiteit

Door studie en persoonlijke ervaring verdiep ik me al ruim twintig jaar in onderwerpen als menselijk gedrag, organisatiecultuur, bewustzijn en persoonlijke groei. Ik studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en sociologie aan de Universiteit Utrecht, met als specialisaties organisatie(cultuur), arbeid en gender. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, yoga, meditatie, mindfulness, chakra psychologie en chakra healing.

Als wetenschappelijk onderzoeker werkte ik bij de Universiteit Utrecht, waar ik promoveerde op een onderzoek naar de invloed van organisatiecultuur op loopbaanverschillen tussen vrouwelijke en mannelijke wetenschappers. Later werkte ik als onderzoeker en (proces)adviseur bij de gemeente Zwolle. Daarnaast ben ik tekstschrijver en in 2011 startte ik mijn eigen praktijk als chakra healer en coach. In 2014 begon ik met het schrijven van mijn boek ‘Liefdevol Organiseren’. Een jaar later besloot ik mijn baan bij de gemeente Zwolle los te laten en mijn droom te volgen: het voltooien van mijn boek. Als zelfstandig schrijver en coach help ik nu mensen en organisaties om de kracht van liefde te gaan ontdekken en benutten in leven en werk.

Thuisbasis

Ik ben getrouwd met Tiny. Samen hebben we vier kinderen en vier kleinkinderen. We wonen en werken beide als zelfstandig ondernemer in Heerenveen. In het dorpje Oudeschoot (dat grenst aan Heerenveen-Zuid) hebben we ons eigen Yoga & Healing centrum. Een centrum dat beschikt over twee mooie ruimtes voor lessen, workshops, coaching en andere bijeenkomsten.