Bestel het boek!

Bestel het boek, met als je wilt een persoonlijke boodschap.

Nieuwsgierig? Neem een inkijkje in het boek.

Van elk verkocht boek schenk ik € 0,50 aan Mama Cash.

BESTEL
INKIJK

Liefdevol Organiseren

Liefde is de grootste kracht in het universum. Een kracht die bergen kan verzetten, die verwarmt en verbindt, die ons in volledige acceptatie omarmt en die de inspiratie en creativiteit laat stromen. Maar waarom is liefde dan vaak nog zo ver te zoeken in onze manier van organiseren? En zien we vaak ‘de liefde voor macht’ en niet ‘de macht van liefde’ aan het werk?

In mijn boek Liefdevol Organiseren laat ik zien hoe we de kracht van liefde kunnen gebruiken om te komen tot een nieuwe manier van organiseren die bezielend, innovatief, duurzaam én productief is. Organiseren vanuit de kracht van:

LoslatenOvergaveVertrouwenEenheid (LOVE)

Liefdevol organiseren is een transformatie van binnenuit door het loslaten van de identificatie met ons ego en zijn illusies van maakbaarheid en gescheidenheid. Om ontspannen te kunnen organiseren vanuit overgave, vanuit ons ware liefdevolle zelf die ons de weg wijst. Waarbij we vertrouwen op onszelf en op de ander. En beseffen dat we met elkaar een eenheid vormen die grootse doelen kan bereiken.

Met een mooie mix van wetenschappelijk onderzoek, eeuwenoude wijsheden, praktijkvoorbeelden en persoonlijke reflecties en ervaringen, schetst dit boek een beeld van de enorme potentie van liefdevol organiseren. Een hoopvol, verwarmend en inspirerend boek dat gehoor geeft aan een diep gevoeld verlangen.

Door een persoonlijke transformatie ervaarde ik de enorme kracht van liefde die mijn leven en werk in de flow bracht. Mijn boek ontvouwde zich vanuit kennis én die persoonlijke ervaring.

“Ik hoop dat mijn boek je mag inspireren om liefdevol organiseren in de wereld te zetten. Op jouw unieke en waardevolle manier.”

Wil je me uitnodigen voor een LEZING? Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Liefde verandert alles!

Liefde verandert alles! De 4 sleutels naar liefdevol leven en werken is een klein boekje met een selectie van inspirerende teksten uit mijn boek Liefdevol Organiseren.

67 pagina’s in pocketformaat (A6 formaat). Makkelijk overal mee naartoe te nemen. En een ideaal cadeautje om aan iemand te geven.

Liefde verandert alles! is een toegankelijke kennismaking met de 4 sleutels naar liefdevol leven en werken: Loslaten, Overgave, Vertrouwen, Eenheid (LOVE). Deze vier sleutels omvatten de transformerende kracht van liefde, ze ZIJN liefde. Ze kunnen je helpen om met minder moeite en meer ontspanning te leven en werken.

Je kunt het boekje alleen bij mij bestellen (het is niet verkrijgbaar via de boekwinkels). Wees er snel bij, want de oplage is beperkt! De boekjes zijn momenteel uitverkocht, maar je kunt ze altijd bijbestellen bij mij. 

De prijs is €8,95. Als je twee boekjes bestelt, dan betaal je €8 per boekje. En bestel je drie boekjes of meer, dan betaal je slechts €7 per boekje. De prijs is exclusief €2,73 verzendkosten.

BESTEL
INKIJK

Recensies op Managementboek.nl

“Een heerlijke en rijke bundel die wel iets met je doet!”

“Liefdevol organiseren is een erudiet boek. Niet alleen heeft Roelien Dekker een kleine tweehonderd bronnen gebruikt, maar zij weet al dat gedachtegoed op een prettige en toegankelijke manier de revue te laten passeren. Haar boek is een stevige tegenhanger voor de versleten lineaire en rationele werkwijze in organisaties die nog altijd uitgaat van maakbaarheid, gescheidenheid, macht en beheersing. Daarvoor moet de auteur regelmatig het rationele pad verlaten, wat dan weer niet gemakkelijk onder woorden te brengen is. Kortom, een heerlijke en rijke bundel die wel iets met je doet!”
Nico Jong, klik hier om de volledige recensie te lezen.

“Niet slechts mooie woorden, maar werkelijk toepasbaar.”

Dekker heeft een uiterst fijne schrijfstijl en prikkelt met haar stijl en haar zienswijzen om verder te lezen. Ja, ze prikkelt, je wilt tóch weten hoe het dan zit met de stellingen die ze poneert. Dat gebeurde mij althans. Wellicht in eerste instantie wat sceptisch: ‘Liefdevol organiseren, ja natuurlijk….’, maar gaandeweg heeft Dekker je toch écht te pakken en overtuigt ze (…) Dekker doorspekt haar boek met veel voorbeelden, die aantonen dat haar standpunten niet slechts mooie woorden zijn, maar werkelijk toepasbaar (…) Kortom, ik begon dit boek te lezen met de nodige scepsis, maar heb mij gaandeweg door Dekker laten overtuigen dat het wel degelijk anders kan! Lees Liefdevol organiseren en haal eruit wat voor jou goed voelt en toepasbaar is. Je zult er baat bij hebben in een maatschappij die allengs aan het verharden is.”
Hanneke Tinor-Centi, klik hier om de volledige recensie te lezen.

Reacties van lezers

“Meer vanuit ontspannenheid leven en meer human-being dan een human-doing zijn, is voor mij de essentie van Roelien haar boek. En die essentie heeft ze zeker bij mij geraakt.

In de wereld waarin ik me vaak laat leiden door mijn agenda, mail en actielijsten vergeet ik soms wat mijn werkelijke drijfveer is. Voor mij is dat Liefde. Liefde een woord dat aan de vergadertafel niet vaak wordt genoemd maar alleen al door het te noemen zoveel kan geven. Situaties lichter kunnen maken en een ander perspectief kunnen geven.

Het boek van Roelien ondersteunt me bij deze zienswijze en drijfveer. Door alleen al in de kast te staan met z’n mooie groene kleur geeft het inspiratie. Door soms kleine stukjes op te zoeken geeft het steun. Vertrouwen dat Liefde toch echt de weg is. Dat als het lukt om te leven volgens Liefde, Overgave, Vertrouwen en Eenheid het universum je de mooiste antwoorden geeft en je weg als vanzelf voor je verschijnt. Kortom: Liefdevol Organiseren een echte aanrader!”
Petra Indira Fokkens

“Ik vond het heel fijn om te lezen. Ik was ook erg blij met alle citaten en referenties, het stemt me hoopvol dat op zoveel plekken in de wereld vergelijkbare inzichten en ideeën ontstaan. Ook al is dat in mijn dagelijkse omgeving niet overal merkbaar. Die boodschap blijft bij en voor mij is dat misschien wel de grootste waarde van jouw boek. Heel erg bedankt dus!”
Gerdien Dijkstra

“Tijdens het lezen van het boek kreeg ik keer op keer Aha-erlebnissen en de tranen stroomden. Het is een sterk, krachtig boek en ik hoop met Roelien mee dat het werk dat zij in dit boek gestopt heeft, mag voortvloeien in de wereld en dat het niet alleen bij lezen blijft, maar ook in LOVE gaan handelen … zodat een nieuwe transformerende EENHEID in deze harde wereld mag gaan ontstaan. Tenslotte, moeten we er allemaal in vertoeven. Bedankt Roelien voor deze mooie uitgave.”
Bieke of Sacca Parrami

“Een inspirerend boek! Ik probeer het dagelijks in de praktijk te brengen.”
Ineke Huitema, interim Country Director voor KNCV Tuberculosis Foundation in Nigeria

“Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Ondanks dat ik niet zo’n lezer ben, verbaasde het mij dat ik je boek bijna in één keer heb uitgelezen. De frisgroene kleur van de omslag betekent hoop, hoop op een respectvolle omgang met mensen. In het verkeer betekent het veilig, je mag er zijn. Ook een nooduitgang wordt aangegeven in groen. Het wijst je de weg. Jouw boek wijst de weg naar een liefdevollere manier van omgaan met mensen.”
Rein van der Wal

“Roelien maakt duidelijk dat de huidige manier van organiseren leidt tot problemen: grote aantallen mensen die al op relatief jonge leeftijd met burn-out te maken krijgen. Er is wel een hoog inkomensniveau, maar geen hoog niveau van welzijn. De korte-termijn focus is gericht op overleven: omzet maken en druk om een zo hoog mogelijk aantal schrijfbare dagen te halen, in een gesloten cultuur. Op een hoger niveau zijn er de klimaatproblemen. Het evenwicht tussen productie, welzijn en de natuur is afwezig. Er is nauwelijks ruimte voor bezieling.

Roelien pleit in een persoonlijk boek vol inspiratie, door middel van praktijkvoorbeelden en verslagen van gesprekken die ze voerde, voor een transformatie in de manier van organiseren en omgaan met problemen.  Die transformatie wordt uitgewerkt langs vier lijnen:
1) Loslaten van de illusie van maakbaarheid (controle, macht, wantrouwen) en loslaten van de focus op consumptie i.p.v. bezinning. Het herzien van de bestaande cultuur vraagt om moed, want wat er wordt verwacht is het conformeren aan de bestaande cultuur binnen organisatie.
2) Uitgaan van een overgave aan mens-zijn: hart, subjectiviteit, onzekerheid en kwetsbaarheid, in plaats van focus op instrument-zijn: hoofd, objectiviteit, zekerheid en kracht.
3) Vertrouwen op je intuïtie (durven doen waar je in gelooft), vertrouwen in elkaar als basis en verbindend leiderschap, ruimte creëren om te leren.
4) Uitgaan van eenheid (mannen/vrouwen, jong/oud, wit/zwart), vanuit betrokkenheid, waarbij diversiteit als uitgangspunt wordt genomen, zoeken naar synergie, uitgaan van de menselijke maat (kleinschaligheid en zelfstandigheid), gericht op welzijn.

Het boek vertelt een ‘groot’ verhaal over de noodzaak voor een nieuwe werkelijkheid en een nieuw weten. Het aangaan van de transformatie vraagt om lef. In het laatste hoofdstuk staan vragen en oefeningen waarmee de lezers (als individu, team of organisatie) aan de slag kunnen met de transformatie. Het zijn geen kant-en-klare recepten. De lezer wordt gestimuleerd tot het aangaan van een ontdekkingsreis!”
Albert Beekes

“Het lezen van dit boek is een echte eyeopener. Het maakt je bewust van de kracht van het ego en laat op inspirerende wijze zien hoe organiseren anders (liefdevoller) kan. Roelien brengt oude wijsheden samen met hedendaagse onderzoeken en toont aan dat het eigenlijk allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ik hoop dat velen dit boek zullen lezen, zodat mensen gezamenlijk vanuit een nieuw bewustzijn verandering teweeg kunnen brengen.”
Demi Maatman, Compass7 – co-creation and coaching to succes –

“Een levendig en fascinerend beeld van de macht van de liefde. Is zeer goed leesbaar en geeft verlangende inspiratie om de wereld liefdevol te organiseren. Een belangrijk boek.”
Donald Cats, constructief ontwerper

“Een boek dat bij je binnenkomt omdat het zo overduidelijk vanuit het hart geschreven is. Zelfs de meest conservatieve leidinggevenden onder ons zullen bij het lezen toch minimaal fronsende wenkbrauwen moeten krijgen. Bij het lezen van dit boek vraag je je voortdurend af hoe het toch mogelijk is dat het economische wereldje nog steeds vooral om de knikkers draait, terwijl werknemers en consumenten steeds meer van de organisaties en overheden vervreemd raken.

Mooi dat Roelien bij haar zelf blijft wat betreft de keuze voor de titel ‘Liefdevol organiseren’, daar waar in de door de mannen geregeerde bedrijfscultuur populairdere titels voor de hand lagen. De vier onderdelen – loslaten, overgave, vertrouwen en eenheid – geven een duidelijke structuur aan het verhaal terwijl tevens de samenhang goed wordt besproken. Theorie, zowel moderne theorieën als oude wijsheden, wordt leuk afgewisseld met praktijkvoorbeelden en quotes en dat maakt het boek prettig leesbaar.

Kortom voor leidinggevenden, beleidsbepalers, managers en andere betrokkenen in het ondernemerswereldje een aanrader!”
Eduard Maatman, Compass7 – co-creation and coaching to succes –

“Wat een prachtboek. Het leest heel gemakkelijk weg. Je kunt er steeds opnieuw in blijven lezen. Zo mooi en rijk is het aan liefdevolle diepe wijze inzichten. Wat het boek voor mij haast intiem maakt is dat je door de zachtaardige woorden van de schrijfster heen ook haar volle warme aanwezigheid steeds kan voelen. En dat maakt dat het zo’n mooi menselijk boek is geworden. Dit boek raakt me in mijn diepste wezen.”
Jan ter Veld

“Roelien, een prachtig geschreven boek voor bewustwording, maar ook een boek wat je zo weer kunt lezen als je daar behoefte aan hebt. Dank je wel!”
Trees van der Zee

Video Liefdevol Organiseren

Interview radioprogramma Op het Leven afl.1

Interview radioprogramma Op het Leven afl.2

Artikel in de Heerenveense Courant, 29 maart 2017

Artikel ‘Van egoïsme naar eenheid’ in het tijdschrift Mantra, Lente 2018